Collectie & Erfgoedbeheer

FML zorgt voor kwaliteitsbevordering van haar leden door het delen advies & kennis, ook op het vlak van collectie & erfgoedbeheer.

Achter de schermen bij de filmcollectie van het Limburgs Museum

Frank Holthuizen werkt als conservator bewegend beeld bij het Limburgs Museum in Venlo. Daar is hij verantwoordelijk voor de opbouw en toegankelijkheid van een omvangrijke en unieke filmcollectie: de ‘filmcollectie Limburg’. De collectie bestaat uit allerlei audiovisuele materialen en omvat allerlei onderwerpen die te maken hebben met het leven in Limburg in de voorbije ruim honderd jaar. Wat komt er allemaal kijken bij het werk van een conservator die werkt… Lees verder »Achter de schermen bij de filmcollectie van het Limburgs Museum

Verhalen van mensen voor mensen!

Medewerkers en vrijwilligers van musea willen niets liever dan hun collecties aan het publiek laten zien. Ze willen verhalen delen en zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren. Laat zien dat een museum geen autoritair instituut is, maar een plek waar mensen met een gedeelde passie samenkomen om mooie dingen te maken voor de gemeenschap. Probeer eens met frisse ogen naar je collectie (verhalen) te kijken! Weet wat er leeft Vraag jezelf eens… Lees verder »Verhalen van mensen voor mensen!