Publiek & Educatie

FML zorgt voor kwaliteitsbevordering van haar leden door het delen advies & kennis, ook op het vlak van publiek & educatie.

Achter de schermen bij de filmcollectie van het Limburgs Museum

Frank Holthuizen werkt als conservator bewegend beeld bij het Limburgs Museum in Venlo. Daar is hij verantwoordelijk voor de opbouw en toegankelijkheid van een omvangrijke en unieke filmcollectie: de ‘filmcollectie Limburg’. De collectie bestaat uit allerlei audiovisuele materialen en omvat allerlei onderwerpen die te maken hebben met het leven in Limburg in de voorbije ruim honderd jaar. Wat komt er allemaal kijken bij het werk van een conservator die werkt… Lees verder »Achter de schermen bij de filmcollectie van het Limburgs Museum

Sluit aan bij het platform Reizen in de Tijd!

In 2013 ontstaat in de provincie Gelderland het platform Reizen in de Tijd. Op dit platform zijn allerlei educatieve activiteiten van musea en erfgoedorganisaties te vinden. Het onderwijs heeft behoefte aan een goed overzicht van de educatieve activiteiten die door instellingen worden aangeboden. De initiatiefnemers van Reizen in de Tijd willen kinderen bewust maken van de geschiedenis van hun eigen omgeving. Musea werkten lange tijd met leskisten, maar dat werd… Lees verder »Sluit aan bij het platform Reizen in de Tijd!

Ontdek je verhaal!

Betekenis staat nooit vast, net zoals erfgoed nooit vaststaand is. Iedere plek of object kan een andere betekenis hebben voor verschillende mensen. Je kan als erfgoedliefhebber, medewerkers of vrijwilliger overbrengen waarom een bepaalde plek of object iets voor jou betekent en wat die betekenis is. Zo moet er ruimte zijn voor leerlingen om hun eigen betekenis te geven aan plekken, objecten en erfgoed. Educatief materiaal moet zijn afgestemd op de… Lees verder »Ontdek je verhaal!

Verhalen van mensen voor mensen!

Medewerkers en vrijwilligers van musea willen niets liever dan hun collecties aan het publiek laten zien. Ze willen verhalen delen en zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren. Laat zien dat een museum geen autoritair instituut is, maar een plek waar mensen met een gedeelde passie samenkomen om mooie dingen te maken voor de gemeenschap. Probeer eens met frisse ogen naar je collectie (verhalen) te kijken! Weet wat er leeft Vraag jezelf eens… Lees verder »Verhalen van mensen voor mensen!